Nieuw boek: Met Evertsen naar Beachy Head

Dorothé Tempelman-Venselaar heeft een nieuw (kinder) boek geschreven,

                                                  Met Evertsen naar Beachy Head

het boek is nu al te bestellen via De Boekenwurm !

De officiële presentatie is op 19 januari 2018, om 16.00 uur in boekhandel ’t Spui in Vlissingen

Dorothé schreef ook het boek Een droom van een moord dit speelt zich af in het dorp Driewegen waar ikzelf geboren ben, het kinderboek is gebaseerd op historische feiten en het fascineerde me, overigens ken ik Dorothé ook uit de tijd dat ik in Driewegen woonde én ze was op het 10-jarig bestaan van De Boekenwurm in 2007 !

Hoofdpersoon Pieter kwam ook al voor in het boek  Helden van de Honte en nu dus ook in het nieuwe boek Met Evertsen naar Beachy Head

Het boek is geïllustreerd door Danker-Jan Oreel, óók al een Zeeuw.

Een samenvatting:

Pieter woont met zijn familie nog niet zo lang in Vlissingen. Hij houdt van de zee en wil het liefst gaan varen. Hij werkt bij zijn oom Lambertus, die stoffen en specerijen verkoopt. Pieter kan goed schrijven en houdt de voorraad bij.
Op een dag stapt luitenant admiraal Cornelis Evertsen de Jongste binnen. Hij herkent Pieter als de dappere jongen die een jaar eerder drenkelingen uit zee redde. Hij neemt Pieter in dienst als schrijver op zijn schip. Maar het wordt geen plezierreis. Nederland is in oorlog en vecht samen met Engeland tegen Frankrijk. Admiraal Evertsen vaart met zijn vloot naar Beachy Head, voor de Engelse kust. Daar wordt de slag uitgevochten en hoe!
Overleeft Pieter deze reis?

Meer weten ? Zie www.dorothetempelmanvenselaar.com