Wat een jaar

Grijs, nat, kaal en blubber, zo kan ik het hier buiten wel omschrijven. Het huis verwaarloosd, vervallen en verveloos. Maar toch, een zoon net 28 geworden, morgen eentje die 31 wordt en volgend jaar een 27 jarige. Dat heeft niet iedereen, het leed van anderen komt hard bij mij binnen, ik probeer het dan maar om te draaien. Binnen brandt de houtkachel die het hele huis verwarmt. Overal ligt handel om ook de komende lockdowns door te komen. Een hond en 2 katten maken het zichzelf comfortabel, beetje eten, beetje slapen en af en toe een aai halen bij de bazin. Wat wil een levend wezen nog meer?

Ik ben 't afgelopen jaar geholpen door mensen die me belden, kwamen helpen met opruimen, schoonmaken en boeken verwerken. Mensen die geld hebben gestort, langskwamen, hout aanboden, boeken brachten en natuurlijk al die klanten die het afgelopen jaar een boek bij De Boekenwurm kochten, iedereen ontzettend bedankt !!!

Over 2 dagen is het Joelfeest, (Het midwinterfeest Joel wordt Kerstfeest | Kunst en Cultuur: Feestdagen) ik heb het niet verzonnen maar kan me er wel in vinden; vuurtje stoken om het donker te verdrijven en om het kwade, boosaardig gespuis buiten te houden door de warmte en het licht van het vuur. Wie weet helpt het? Steek ook een kaarsje aan op 21 dec. Ik ga die dag het snoeihout aansteken, 't moet toch opgeruimd. 

Na 't Joelfeest gaan de dagen weer lengen en kan het alleen maar beter worden, toch?