De rietdekker gaat naar Colombia

Op de vooravond van "De Week van het Zeeuwse Boek" (10 t/m 21 nov '21) ben ik bezig met het klaarmaken van een zending naar Colombia, De rietdekker is besteld, van Rinus Spruit. Blijkbaar trekt de geboortegrond van sommige mensen in het buitenland, althans de verhalen er over, ik heb meerdere voorbeelden van contacten over de plas(sen) Omdat ik de prijs van de verzendkosten en de prijs van het tweedehandsboek niet in verhouding vind, ben ik vanmiddag bezig geweest met het uitzoeken van boekjes om in het pakket toe te voegen om het maximale in het pakket van 2 kg te stoppen, daar vraagt niemand om maar dat wil ik zelf.

Stiekem ben ik een beetje fan van Rinus Spruit, zijn debuut vond ik prachtig, inmiddels heb ik ook Een dag om aan de balk te spijkeren gelezen en w.s zullen zijn andere boeken ook ooit langskomen in het tweedehands circuit, een boekverkoopster in tweedehandsboeken moet wat geduld hebben. Onlangs is het laatste boek De verlossing van Jacob Smallegange ook gepresenteerd, ik ontving een uitnodiging  voor deze presentatie maar helaas, die was voor een andere Boekenwurm bestemd.

Nog een Zeeuwse schrijver die ik bewonder en dan vooral vanwege de grilligheid van de verhalen én de tekeningen, ik heb inmiddels zo'n 25 boeken van hem, Wim Hofman. Hij staat met de titel We vertrekken voordat het licht is op de shortlist Zeeuwse Boekenprijs 2021, vanavond wordt de winnaar bekend gemaakt. Bovendien schreef hij het geschenk voor deze Week van het Zeeuwse Boek, In de sneeuw geboren. Ik hoop dus dat deze titels hier snel binnenkomen dan kan ik ze toevoegen aan mijn verzameling.

Een tweedehandsboekverkoopster gaat niet voor 15 euro een nieuw boek kopen om dat geschenkje dan gratis te ontvangen. Deze maand is de directrice van De Boekenwurm weer jarig, sinds juni leef ik grotendeels van het handelen in boeken omdat ik vanwege omstandigheden niet meer in de zorg of het onderwijs werk. Een groot cadeau zou zijn als u uw presentjes en/of surprises voor familie, collega's, buren, vrienden en onbekenden bij De Boekenwurm komt halen of bestelt. Als u niet van lezen houdt is een uurtje klussen of hier helpen natuurlijk ook heel fijn, genoeg te doen in het grote, oude huis met de heerlijke tuin. Donaties zijn ook welkom !

Vanaf deze plaats wens ik iedereen, in het bijzonder alle Zeeuwen in Zeeland en daarbuiten, een fijne Week van het Zeeuwse Boek toe ! Alle (online) klanten zullen in deze periode een Zeeuws aardigheidje bij de bestelling vinden.