Grauw en grijs?

De Kinderboekenweek, met als thema Worden wat je wil is alweer voorbij maar nu is de Maand van de Geschiedenis nog bezig met als thema Aan het werk.

www.maandvandegeschiedenis.nl

Geschiedenis? Grijs en grauw?

Grijs geploegd land tot aan het erf maakt dat het weer grauw en grijs is in de polder. Vorige maand nog stoppelveld, dan landt er nog eens een luchtballon of er strijkt een groep ganzen neer om nog wat vergeten tarwekorrels op te vreten en uit te rusten.

Maar terwijl het buiten ook nog spettert worden hier boeken besteld, bv Amerika's beroemdste Nederlander. Een titel die ik al jaren in huis had, ik blader wat en het boek valt open bij het hoofdstuk Paradijselijk Veere en ik begin te lezen, Hendrik Willem van Loon heeft in Veere gewoond, heeft de eerste van Loon hardzeildag georganiseerd in 1928 en zo kom ik meer te weten, gelukkig heb ik 2 exemplaren, het bestelde boek is weggebracht naar de klant in Veere en het andere ben ik precies in de goede maand aan 't lezen en het gaat ook nog over werk en beslaat de periode 1882 - 1944.

Zou meneer van Loon, die me elke donderdagmiddag komt helpen boeken invoeren, familie zijn van Hendrik Willem van Loon? Ik zal het hem donderdag eens vragen.